Ce palete de culori sunt cele mai potrivite pentru mobila de bucătărie?

Culorile pe care le alegi trebuie să reprezinte și stilul pe care îl ai în minte pentru bucătăria ta, fie că este modern, clasic sau vintage.

În funcție de dimensiunile bucătăriei și de cât de multă lumină naturală pătrunde în această încăpere, poți folosi orice culoare care presupune o atmosferă vie, revigorantă, de la cele pământii precum bordo, albastru pal, galben muștar, până la cele metalice sau chiar mate. Culorile pe care le alegi trebuie să reprezinte și stilul pe care îl ai în minte pentru bucătăria ta, fie că este modern, clasic sau vintage. Iată câteva sugestii pentru fiecare dintre aceste trei stiluri:


  • Pentru cel modern, este recomandat să folosești acele culori calde despre care vorbeam la capitolul tendințe 2019. De exemplu, în locul unui galben aprins, folosește un galben muștar și combină-l cu un gri mat sau cu negru pentru un contrast deosebit. Totuși, poți folosi și culori mai aprinse, precum albastru navy, combinat însă cu nuanțe deschise de galben, gri sau chiar aqua.


  • Stilul clasic se constituie, de obicei, din culori neutre și atât, precum alb și crem și se poate apropia de cel modern cu ajutorul unor obiecte de culoare neagră, precum o insulă într-o bucătărie open-space. Diferite nuanțe de maro, precum castaniul, se potrivesc perfect cu un blat sau cu o masă din marmură.
Cel vintage presupune culori foarte deschise, șterse, care să confere un aspect elegant dar fresh. Vintage nu înseamnă doar o paletă cromatică neutră, poți aborda și culori precum mov, verde, albastru sau galben, însă în tonuri folosite în glazurarea bomboanelor fondante – cuminți